Optimaliseer je administratie via webhooks...

Wat is een webhook ?

Om een webhook eenvoudig uit te leggen, gaan we uit van de stelling “actie” – “reactie”.  Het is een manier om twee verschillende applicaties met elkaar te laten communiceren door middel van het versturen van HTTP-berichten.  Bij het plaatsvinden van een specifieke gebeurtenis, wordt er een andere gebeurtenis uitgevoerd op basis van een URL. Technisch gezien wordt er bij het voordoen van een gebeurtenis automatisch een URL opgeroepen. Je kunt dit vergelijken met het indienen van een formulier op een website, maar dan automatisch. De informatie die wordt meegezonden, wordt vervolgens gelezen door de “reactie”-pagina (bijvoorbeeld een telefoonnummer of factuurnummer).

Een concreet voorbeeld!

Bij het maken van een factuur in je ERP-software kan een webhook worden aangeroepen die de factuur direct doorstuurt naar je boekhouding. Ook kan bij het ontvangen van een telefoontje je telefooncentrale een webhook aanroepen, waardoor je administratiesoftware automatisch de klantenfiche toont van de persoon die belt.

Hoe dit toepassen in je bedrijf ?

Als je eens even nadenkt over de administratieve processen in je bedrijf zal je misschien merken dat er heel wat van die zaken geautomatiseerd kunnen worden via een API (zie dit artikel) of via webhooks.  Heb je hier concrete vragen of inzichten nodig, aarzel dan zeker niet ons te contacteren.

Geschreven op 4 april 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op jouw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website