Optimaliseer je administratie via webhooks...

Wat is een webhook ?

Om een webhook eenvoudig voor te stellen gaan we uit van de stelling “actie” – “reactie”.   Dus bij het zich voordoen van een bepaalde gebeurtenis wordt een andere gebeurtenis uitgevoerd.  Dit gebeurt op basis van een url.  Technisch wordt dus bij het zich voordoen van een gebeurtenis een url opgeroepen.   Zie het als het posten van een formulier op een website, maar dan automatisch.  De meegestuurd informatie wordt dan uitgelezen door de “reactie” – pagina ( dit kan bv. een telefoonnummer zijn , of een factuurnummer ).

Een concreet voorbeeld !

Bij het maken van een factuur in je erp software kan er een webhook aangeroepen worden die deze factuur meteen doorstuurt naar je boekhouding.  Of bij het opgebeld worden door een persoon kan je telefoon centrale een webhook aanroepen zodat uw administratieve software in staat is om automatisch de klantenfiche te tonen van de persoon die naar je belt.

Hoe dit toepassen in je bedrijf ?

Als je eens even nadenkt over de administratieve processen die je doorloopt in je bedrijf zal je misschien merken dat er heel wat van die zaken geautomatiseerd kunnen worden via een API ( zie dit artikel ) of via webhooks.  Heb je hier concrete vragen of inzichten nodig, aarzel dan zeker niet ons te contacteren.

Geschreven op 4 april 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op uw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot u tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website