Betere foto’s door automatisering...

Foto’s zijn heel belangrijk als je iets wenst te presenteren. Vaak is het heel moeilijk om de perfecte foto te nemen. Dat is eigenlijk werk voor professionals. Het is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk om een professionele fotograaf onder de arm te nemen om alle product beelden te fotograferen voor op een webshop. Vrijstellen van beelden, die achtergrond wit krijgen, probeer het maar eens 😉 . Je mag nog zo hard je best doen altijd zal er iemand nog de nodige nabewerking moeten doen. Zeker om de achtergrond van de beelden perfect wit te krijgen. Je zult de nodige expertise moeten opbouwen in het vrijstellen van de beelden, of nog beter, je raadpleegt een specialist ter zake.

Een oplossing via automatisatie

Heden ten dage is het mogelijk om via programmatuur perfect vrijgestelde beelden te verkrijgen. Je neemt de foto’s op een zo wit mogelijke achtergrond en algoritmes doen de rest. Je zal in onderstaand voorbeeld zien dat een storende achtergrond ook nog kan weggetoverd worden.

Toepassing op je webshop

Je webshop is veel aantrekkelijker als je beelden vrijgesteld zijn. Je product zal veel beter de aandacht trekken en je zal een veel uniformer product overzicht krijgen. Dit zorgt voor een rustige gebruikerservaring en straalt professionaliteit uit. Professionaliteit zorgt voor vertrouwen en vertrouwen doet kopen.

Een voorbeeld

Onderstaande foto van onze vriend Max is genomen op een storende achtergrond. Max komt niet optimaal tot zijn recht door de storende achtergrond. Het zou beter zijn dat de achtergrond weg is en dat de viervoeter alle aandacht krijgt. Bij het toevoegen van het beeld in de webtoepassing wordt het beeld automatisch vrijgesteld en opgeslagen zonder achtergrond. Max komt veel beter tot zijn recht en kan op alle soorten achtergronden gebruikt worden.

De foto van Max met een storende achtergrond.

Het vrijgestelde beeld ziet er veel beter uit en kan op alle achtergronden gebruikt worden.

Wil je meer info ?

Wil je je afbeeldingen gemakkelijker vrijstellen voor je webapplicatie of webshop? Kom dan zeker eens met ons praten. Wij hebben dit proces al geïmplementeerd en kunnen het vrijblijvend demonstreren.

Bekijk zeker onze referentiepagina 

Op onze referentiepagina vind je een uitgebreide collectie van projecten. Deze kunnen dienen als voorbeeld en inspiratiebron voor jouw eigen plannen. Door te zien hoe anderen onze producten of diensten hebben gebruikt en gewaardeerd, kun je een beter idee krijgen van wat mogelijk is en hoe ons bedrijf jouw doelen kan helpen bereiken. Neem dus zeker een kijkje en laat je inspireren!

Geschreven op 20 november 2020 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


vrijstellen van beelden

Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op jouw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website