Voorkom bestraffing door google...

‘Fraude’ plegen op het gebied van SEO wordt met de dag moeilijker, doordat de aanpak van Google steeds slimmer wordt. De algoritmes zijn zo onvoorspelbaar als de nacht en penalty’s werken steeds geavanceerder. Zo rolde Google onlangs een nieuwe penalty uit die websitebeheerders krijgen als zij op een black-hat-achtige manier (lees: spammy schema markup (al dan niet bewust)) toepassen op hun websites.

Zowel algoritmisch als manueel

De meest recente berichten laten echter weten dat deze penalty zowel algoritmisch als manueel kan zijn. Bij een manueel gegeven penalty kan dit een deel van je site, of zelfs je gehele website raken. Het gevolg hiervan is dat je rich snippets uitgeschakeld worden en niet meer zichtbaar zijn in de zoekresultaten. Dit is nadelig voor de zichtbaarheid van je content in de zoekresultaten, waarmee indirect ook je click-trough-rate (CTR) geraakt wordt.

Nu bekend is dat Google deze penalty uitdeelt, is natuurlijk de hamvraag: hoe kun je voorkomen dat jouw website ook bestraft wordt door Google? En mocht je dan toch onverwacht getroffen zijn door de Google banhammer, hoe zorg je er dan voor dat je website weer opkrabbelt?

In dit artikel geef ik een antwoord op beide vragen, maar eerst krijg je uitleg over wat structured data markup precies is.

Geschreven op 7 augustus 2015 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Websites die aan uw noden voldoen
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot u tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website