Vlot betaalde facturen dankzij een online betaalsysteem...

Wat is een online betaalsysteem ?

Een online betaalsysteem biedt je klanten de mogelijkheid hun facturen te betalen via hun webbrowser.  De meeste gekende manier van online betalen in ons land is het betalen via mastercard, bancontact en overschrijving.

Vaak toegepast in webshops

Het wordt heel vaak toegepast in webshops waar het ondertussen als normale stap in het koopproces beschouwd wordt.  Uiteraard, want het zorgt er voor dat je producten vliegensvlug kunnen geleverd worden.

Je hebt ook webshops die het betaalproces uit hun verkoopproces schrappen en je achteraf laten betalen.  Dit gebeurt vaak door je de mogelijkheid te geven achteraf te betalen via een link die je naar een online betaalpagina stuurt.  Dit zorgt voor een nog lagere drempel voor de koper, ze schrappen de meest onaangename stap (het betalen).  Ze laten je eerst genieten van je aankoop proces en vragen je achteraf te betalen.

Enkel voor webshops ?

Neen, je kan een online betaalsysteem perfect integreren in eender welke webtoepassing.

Het is perfect mogelijk een administratieve toepassing te voorzien van een betaalsysteem zodat je jouw klanten de mogelijkheid geeft hun facturen online te betalen.

Soorten betaalsystemen

Er zijn ondertussen heel veel spelers op de markt van online betaalsystemen.  Algemeen kan je twee soorten systemen van elkaar onderscheiden.  Enerzijds heb je de systemen die werken via een vaste maandelijkse kost + een transactiekost.  Anderzijds heb je systemen die werken zonder abonnementsformule maar die enkel via een transactiekost werken.

Bij het eerste systeem zal je een lagere kost per transactie hebben maar heb je een maandelijkse kost te voldoen.  Naargelang je volume aan transacties kan je hierin een keuze gaan maken.

Is dat wel veilig ?

Online betaling verlopen over beveiligde verbindingen, https-verbindingen.  Het zijn versleutelde verbindingen tussen de browser van de klant en de betalingsverwerker.   Alle gegevens die verstuurd worden over dergelijke verbinding zijn geëncrypteerd via ssl.  Er zijn zelfs specifieke ssl certificaten bedoeld voor geldelijke transacties die financiële garanties bieden.

Enkele concrete voorbeelden

 1. Verstuur je factuur met een betaallink, je klant klikt op de link en kan meteen overgaan tot betaling
 2. Rond je bestelproces af met de vraag tot online betaling.  Waarschijnlijk de meest gekende vorm van online betaling, toegepast door webshops

Kom jouw case bespreken

Heb je zelf een toepassing waarin je een online betaalsysteem wil integreren, aarzel dan zeker niet contact met ons op te nemen.  We luisteren graag naar jouw case.

Geschreven op 2 mei 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Websites die aan jouw noden voldoen
 • Een oplossing voor al je online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website