Vereenvoudig en bespaar tijd met een geautomatiseerde ERP-integratie voor je webshop...

In de huidige digitale wereld is een sterke online aanwezigheid cruciaal voor bedrijven, vooral voor e-commercebedrijven. Het runnen van een succesvolle webshop vereist echter niet alleen een gebruiksvriendelijke interface en aantrekkelijke productaanbiedingen, maar ook een efficiënt beheer van de interne processen. Een geautomatiseerde koppeling tussen je webshop en een ERP (Enterprise Resource Planning) pakket kan een gamechanger zijn, waardoor je bedrijf aanzienlijk tijd kan besparen en de productiviteit kan verhogen. In deze blogpost zullen we bespreken hoe een webshop met een automatische ERP-koppeling tijd kan besparen voor een bedrijf.

Stroomlijn orderbeheer

Een van de belangrijkste voordelen van een geautomatiseerde ERP-integratie is het stroomlijnen van het orderbeheerproces. Orders die binnenkomen via de webshop kunnen automatisch worden geïntegreerd in het ERP-systeem, waardoor handmatige invoer overbodig wordt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar minimaliseert ook de kans op menselijke fouten en vermindert het risico op dubbele bestellingen. Bovendien kunnen bestellingen efficiënter worden verwerkt, waardoor de doorlooptijd van het orderafhandelingsproces wordt verkort.

Voorraadbeheer en bijwerken van productinformatie

Het handmatig bijhouden van voorraadniveaus en het up-to-date houden van productinformatie kan tijdrovend en foutgevoelig zijn. Met een geautomatiseerde ERP-integratie worden voorraadniveaus in realtime bijgewerkt wanneer er bestellingen binnenkomen en worden productinformatie en prijzen gesynchroniseerd tussen het ERP-systeem en de webshop. Dit zorgt ervoor dat klanten altijd accurate informatie krijgen en voorkomt problemen zoals het aanbieden van producten die niet op voorraad zijn. Bovendien kan het automatische voorraadbeheer helpen bij het identificeren van trends en het optimaliseren van de voorraadniveaus, waardoor kosten worden bespaard en klanttevredenheid wordt verhoogd.

Efficiënt financieel beheer

Handmatig boekhouden en financiële administratie kunnen veel tijd en energie vergen. Met een geautomatiseerde ERP-koppeling worden betalingsgegevens, facturatie en financiële transacties naadloos geïntegreerd tussen de webshop en het ERP-systeem. Dit bespaart niet alleen tijd bij het genereren van facturen en het verwerken van betalingen, maar biedt ook een overzichtelijk en geautomatiseerd financieel beheer. Het stelt bedrijven in staat om inzicht te krijgen in hun financiële gegevens, betalingsstatussen te volgen en sneller beslissingen te nemen op basis van realtime financiële informatie.

Verbeterde klantenservice

Een geautomatiseerde ERP-integratie biedt ook voordelen op het gebied van klantenservice. Klantinformatie, zoals verzendadressen en ordergeschiedenis, wordt automatisch bijgewerkt in het ERP-systeem, waardoor klantvragen efficiënter en nauwkeuriger kunnen worden afgehandeld. Klantenservicemedewerkers hebben direct toegang tot relevante informatie en kunnen snel reageren op vragen of verzoeken van klanten. Dit resulteert in een verbeterde klanttevredenheid en loyaliteit.

De voordelen op een rijtje

Het integreren van je webshop met een ERP-pakket via een geautomatiseerde koppeling biedt talloze voordelen voor je bedrijf. Het stroomlijnt het orderbeheerproces, verbetert het voorraadbeheer en vermindert handmatige fouten. Bovendien maakt het efficiënt financieel beheer mogelijk en leidt het tot een verbeterde klantenservice. Door tijd te besparen en processen te optimaliseren, kan je bedrijf zich concentreren op groei, klanttevredenheid vergroten en een concurrentievoordeel behalen in de dynamische wereld van e-commerce.

Wat kunnen wij voor je betekenen

Inflecto, ons eigen ontwikkeld e-commerce platform, is trots om de meest gebruikte koppelingen op de markt aan te bieden. Of je nu je webshop wilt integreren met betalingsgateways, verzenddiensten, boekhoudsoftware of CRM-systemen, Inflecto heeft het allemaal. Vereenvoudig je bedrijfsprocessen en bespaar tijd met onze uitgebreide reeks koppelingen. Met Inflecto ben je verzekerd van naadloze integraties en een efficiënt beheer van je e-commerceactiviteiten.

Kom er gerust over praten!

Geschreven op 7 juni 2023 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Webshops die verkopen
 • Een oplossing voor al jouw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website