Sms, een oude bekende die je veel tijd kan besparen...

Waarom sms?

Sms lijkt misschien een oud en vervlogen medium,  het is en blijft een super toegankelijk medium.  Ik vermoed dat iedereen die je kent, jong of oud wel in staat is om een sms te versturen of te ontvangen.  Dus het ideale hulpmiddel om een laagdrempelig systeem op te zetten.

Een sms als voeding voor je applicatie!

Een voetbalploeg uit de streek wou de uitslagen van alle ploegen bijhouden en tonen op hun website.  Aangezien elke ploeg een unieke code toegewezen krijgt door de Belgische voetbalbond werkten we een systeem uit waarbij we via de ploegcode de uitslagen kunnen doorsturen naar de website.  Deze sms’en worden uitgelezen via een webhook en meteen gevisualiseerd op de website.  De administratie wordt op deze manier verlegd van 1 persoon die vroeger alles moest verzamelen naar alle trainers.  Dit zorgt voor een pak minder werklast en snellere informatiedoorstroming.

Verstuur een sms via je applicatie

Het is perfect mogelijk om je webapplicatie te voorzien van een sms module.  Zo kan je op een centrale plaats berichten versturen naar je contacten.  Dit hoeft niet noodzakelijk 1 op 1 te zijn.  Je kan je applicatie perfect sms’en laten versturen naar meerdere personen tegelijk.  Dit kan handig zijn voor het versturen van verzendbevestigingen, heel veel toegepast door webshops.   Een andere vaak gebruikte toepassing is het versturen van herinneringen voor afspraken,  een systeem dat telecom operatoren toepassen.

Heel toegankelijk

De kostprijs van dergelijke systemen is heel beperkt, voor het ontvangen van sms’en moet je enkel een nummer aankopen (jaarlijks bedrag).  Voor het versturen van sms’en betaal je een heel toegankelijke prijs.

Heb je een idee?

Zie je hier mogelijkheden in voor je eigen bedrijf , aarzel dan zeker niet ons te contacteren.

Geschreven op 24 april 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op jouw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website