Slim automatiseren via OCR...

OCR , optical character recognition ken je misschien wel. Het is een techniek die het mogelijk maakt tekst te herkennen op een foto. Deze tekst kan worden omgezet in bruikbare en aanpasbare tekst. Het is een techniek die in scanners gekend is. Hierdoor kan je een blad inscannen en de tekst van dat blad omzetten in bv. een pdf bestand.

Je kan deze techniek ook toepassen in uw webapplicatie !

Tekstherkenning op beelden

We kunnen het mogelijk maken dat je een beeld upload in je applicatie en dat de tekst die op dit beeld staat uitgelezen worden als tekst. Deze tekst kan je dan gebruiken in je applicatie. Zo hoef je deze tekst niet over te tikken.

Praktisch voorbeeld

In ons asset management systeem – het systeem waar we alle onze toestellen in bijhouden – is het mogelijk om per item het serienummer bij te houden. Het is heel omslachtig om van ieder toestel het serienummer en type over te tikken, overtikken is bovendien heel erg foutgevoelig.

Daarom hebben we een systeem ingebouwd die het mogelijk maakt om een foto van het serienummer door te sturen en de tekst van deze foto uit te lezen via OCR ( omzetten van beeld in tekst ) technieken. Zo kunnen we veel sneller nieuwe toestellen gaan ingeven en is de foutlast tot het minimaal beperkt.

Wil je meer info ?

Heb je zelf een idee om je processen te versnellen door het toepassen van tekstherkenning ? Kom er zeker eens over spreken. Wij hebben OCR reeds geïmplementeerd en kunnen je het proces vrijblijvend demonstreren.

Geschreven op 13 november 2020 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op uw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot u tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website