Slim automatiseren via OCR...

Je bent misschien wel bekend met OCR, oftewel optical character recognition. Het is een techniek die het mogelijk maakt om tekst op een foto te herkennen. Deze tekst kan worden omgezet in bruikbare en aanpasbare tekst, zoals bijvoorbeeld in een pdf-bestand dat gescand is. Wist je dat je deze techniek ook kunt toepassen in jouw webapplicatie? Slim automatiseren via OCR is de boodschap.

Tekstherkenning op afbeeldingen

We kunnen het mogelijk maken om afbeeldingen te uploaden in jouw applicatie en dat de tekst op deze afbeeldingen als tekst wordt uitgelezen. Deze tekst kan vervolgens worden gebruikt in jouw applicatie. Op deze manier hoef je de tekst niet meer handmatig over te typen.

Praktisch voorbeeld

In ons asset management systeem – het systeem waar we al onze apparaten bijhouden – is het mogelijk om het serienummer van elk apparaat bij te houden. Het is echter heel omslachtig om het serienummer en het type van elk apparaat handmatig over te typen, aangezien dit erg foutgevoelig is.

Daarom hebben we een systeem ingebouwd dat het mogelijk maakt om een foto van het serienummer door te sturen en de tekst op deze foto uit te lezen via OCR-technieken. Zo kunnen we veel sneller nieuwe apparaten toevoegen en wordt de kans op fouten tot het minimum beperkt.

Wil je meer info ?

Heb je zelf een idee om jouw processen te versnellen door het toepassen van tekstherkenning? Kom er dan zeker over praten. Wij hebben OCR al geïmplementeerd en kunnen het proces vrijblijvend aan je demonstreren.

Bekijk zeker onze referentiepagina 

Op onze referentiepagina vind je een uitgebreide collectie van projecten. Deze kunnen dienen als voorbeeld en inspiratiebron voor jouw eigen plannen. Door te zien hoe anderen onze producten of diensten hebben gebruikt en gewaardeerd, kun je een beter idee krijgen van wat mogelijk is en hoe ons bedrijf jouw doelen kan helpen bereiken. Neem dus zeker een kijkje en laat je inspireren!

Geschreven op 13 november 2020 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Automatiseren via ocr

Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op jouw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website