Slim automatiseren als ondersteuning van mensen...

Heel wat bedrijfsprocessen kunnen geautomatiseerd worden.  Hierdoor zal je administratieve last vaak verlagen of kan je ondersteuning bieden aan je personeel om taken efficiënter uit te voeren.

Eenvoudige repitieve taken optimaliseren door automatisatie

Het gebeurt heel vaak dat een bedrijfsproces een aantal eenvoudige en vaak terugkerende taken bevat.  Deze taken kunnen vaak perfect geautomatiseerd worden.  Hierdoor kan je uw personeel ontlasten van deze taken.

Concrete voorbeelden

Tellen van pagina’s en uitlezen van oriëntatie

Een concreet voorbeeld van dergelijk proces vinden we bij Printburo. Printburo is een klant die een online printopdrachten systeem heeft laten ontwikkelen door ons.  Een vaak voorkomende fout die hun klanten maken is het verkeerd ingeven van het aantal pagina’s bij een opdracht.  Voor opdrachten die moeten ingebonden worden is het ook van heel groot belang dat de oriëntatie van de pagina’s gelijk is.  Door het implementeren van een slim stukje software is dit probleem verholpen.  De software telt het aantal pagina’s en bekijkt de orientatie van alle pagina’s in een pdf.  Hierdoor is de foutlast naar quasi nul herleid.  Slimme software ter ondersteuning van het team.  Vroeger moesten ze deze saaie controle zelf uitvoeren.

Ondersteuning van je administratie

Er zijn een heel aantal administratieve taken die vereenvoudigd kunnen worden door slimme softwareDenk maar aan het versturen van betalingsherinneringen.  Elke factuur heeft een betalingstermijn, als deze verstreken is kan je software je een lijst bieden van alle vervallen facturen. Hierdoor kan je via 1 druk op de knop je betalingsherinneringen versturen

Het afboeken van betaalde facturen is ook een heel goed voorbeeld van ondersteuning via automatisatie. Via export bestanden van de bank en gestructureerde mededelingen kan je software perfect suggereren welke facturen betaald zijn. Bij een 100% match kunnen ze meteen afgeboekt worden zonder manuele tussenkomst.  Bij twijfel kan je manueel ingrijpen.

Er zijn tal van administratieve taken die op deze wijze vereenvoudigd kunnen worden door een stuk te gaan automatiseren.  Ik denk maar aan het versturen van offertes, facturen, mails.  

Tot op het desruptieve af

Desruptive technologie zorgt ervoor dat een gekende gegeven plots via een volledig nieuwe technologie compleet overbodig wordt of heel erg veranderd.  Een eenvoudig voorbeeld is het desruptive van diensten als Netflix en Spotify.  Vroeger ging iedereen naar de videotheek, nu kijken we massaal via online diensten. Dit is desruptive.

Een voorbeeld van een verandering die er staat aan te komen door automatisatie is het inboeken van facturen.  Vroeger ( en vaak nu nog ) werden zowel inkomende als uitgaande facturen manueel ingeboekt door een medewerker bij het boekhoudkantoorDoor het automatiseren van inkomende en uitgaande facturen kunnen we hier ook spreken van een disruptieve evolutie.  De boekhouders kunnen zich meer focussen op adviseren en boeken enorme tijdswinsten door automatisatie.

Ben je benieuwd of jij ook tijd kan besparen door slim automatiseren ?

Het antwoord zal ongetwijfeld ‘ja’ zijn.  Maar we bekijken situatie per situatie en luisteren graag naar jouw werkwijze en bedrijfsprocessen.  Aarzel niet ons te contacteren !

Geschreven op 7 november 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op uw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot u tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website