Online en offline vullen elkaar perfect aan...

De achterstand die België heeft op vlak van e-commerce wordt stilaan dichtgereden. Iedereen beseft ondertussen dat webshops niet meer weg te denken zijn uit de hedendaagse verkoopskanalen.  Maar hoe kunnen je webshop en uw offline winkel elkaar aanvullen?

Offline als aanvulling voor online?

Vertrouwen is vaak nog een grote drempel die klanten hebben om over te gaan tot een online aankoop.  Stel dat er iets verkeerd is met het aangekochte product, waar kan je dan terecht?  Om dit vertrouwen te scheppen kan je een fysieke winkel openen.  Als een klant weet dat er een fysieke winkel is dan schept dit heel veel vertrouwen.  Dit principe wordt ook toegepast door webshops als Coolblue, die intussen in België een aantal fysieke winkels heeft.

Maar ook online als aanvulling voor offline!

Het lijkt misschien een raar idee dat een webshop een aanvulling zou kunnen zijn voor je winkel.  Maar ik haal je graag een concreet voorbeeld aan:  stel je hebt een klant die je in je winkel een product wenst te kopen die je niet meer op voorraad hebt.  Je zou de klant kunnen vertellen dat het product volgende week terug voorradig zal zijn en de verkoop uitstellen, je stuurt je klant met lege handen weg.  Het is een beter idee om op de eigen webshop dat product te bestellen voor de klant en het gratis thuis te laten leveren.  Je hebt misschien al in een Decathlon winkel gezien waar er grote schermen staan en je producten kan bestellen.  Dit is een voorbeeld van de aanvulling van online tools bij een offline winkel.

Online en offline samen

Je kan uw online systeem ook zelf gaan gebruiken in je winkel.  Waarom niet overgaan tot 1 centraal systeem?  Je gebruikt je webshop om offline verkopen te registreren en de stock zowel online als offline perfect up-to-date te houden.  Voor je offline systeem wordt dit weergegeven als een kassa systeem, je online systeem visualiseert uw producten in een webshop.

Samengevat

 1. Schep vertrouwen met een offline winkel
 2. Bestel via je webshop in je winkel om je klant te overtuigen niet voorradige producten te kopen
 3. Gebruik 1 centraal systeem

Heb je vragen !?

Speel je ook met het idee om een webshop op te starten, aarzel dan zeker niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.  Dan brainstormen we samen over je project.

Geschreven op 22 mei 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Webshops die verkopen
 • Een oplossing voor al jouw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website