Locatie-gebonden inhoud op uw website of applicatie...

Hoe werkt het?

Locatie-gebonden inhoud is een belangrijk onderdeel van moderne websites en apps. Door gebruik te maken van de locatie van een gebruiker, kunnen websites en apps specifieke inhoud aanbieden die relevant is voor de gebruiker op dat moment. Dit kan variëren van weersvoorspellingen, evenementen in de buurt, tot aanbiedingen van lokale winkels.

Een van de voordelen van locatie-gebonden inhoud is dat het de gebruikservaring van een website of app verbetert. Gebruikers hoeven niet langer te zoeken naar informatie die voor hen relevant is, omdat deze automatisch wordt weergegeven. Bovendien kan het ook helpen bij het verhogen van de klikratio’s en conversies op een website, omdat de geboden inhoud specifiek is afgestemd op de gebruiker.

Welke mogelijkheden hebben we?

Er zijn verschillende manieren waarop een website geolocatie kan gebruiken om zoekresultaten te filteren. Sommige websites vragen de gebruiker om toestemming om hun locatie te gebruiken, terwijl andere websites de locatie automatisch detecteren via de IP-adres van de gebruiker.

Een andere manier waarop geolocatie zoeken werkt is door het gebruik van zoekwoorden die verband houden met een specifieke locatie. Bijvoorbeeld, als een gebruiker zoekt naar “pizza in Gent”, zal de website zoekresultaten tonen van pizzarestaurants in Gent.

Sommige websites gebruiken ook kaarten of kaartintegratie om zoekresultaten te visualiseren op een kaart. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om te zien waar de zoekresultaten zich bevinden en hoe ver ze verwijderd zijn van hun huidige locatie.

Welke toepassingen kent het?

In het algemeen, geolocatie zoeken op een website maakt het voor gebruikers gemakkelijker om relevante resultaten te vinden die dicht bij hun huidige locatie liggen. Dit kan handig zijn voor allerlei soorten zoekopdrachten, van het vinden van een lokale winkel tot het boeken van een hotel in de buurt van een specifieke locatie.

Waar passen wij het toe?

Een voorbeeld van een toepassing in een van onze sites is https://www.zorgjobs.be, via de zoekmotor kan je vacatures in de zorgsector zoeken die in de buurt van uw zelf opgegeven locatie liggen. Dus je kan zeggen “zorgkundige waregem”, en dan krijg je een lijst vacatures die voldoen aan dit criteria

Er zijn ook toepassingen waarin we via een qrcode en de locatie van de smartphone van diegene die de qrcode scant locatie gebonden tijdsregistratie doen.

Heb je zelf ook een idee?

Er zijn tal van toepassingen met geolocatie mogelijk, heb je zelf een idee kom er gerust eens over praten.

Bekijk zeker onze referentiepagina 

Op onze referentiepagina vind je een uitgebreide collectie van projecten. Deze kunnen dienen als voorbeeld en inspiratiebron voor jouw eigen plannen. Door te zien hoe anderen onze producten of diensten hebben gebruikt en gewaardeerd, kun je een beter idee krijgen van wat mogelijk is en hoe ons bedrijf jouw doelen kan helpen bereiken. Neem dus zeker een kijkje en laat je inspireren!

Geschreven op 27 januari 2023 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


locatie gebonden inhoud

Waarom Delta Solutions?

 • Websites die aan jouw noden voldoen
 • Een oplossing voor al je online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website