Je webwinkel succesvol lanceren doe je zo !...

Wees niet overhaast

Zorg voor voldoende inhoud op je webshop.  Beter je webshop iets later lanceren maar met voldoende producten online dan deze al online te plaatsen met 10 producten.  Je zal veel geloofwaardiger overkomen en meer vertrouwen wekken bij potentiële kopers.  Denk eventueel na over automatisatie zodat je ondersteund wordt door je automatisatie om je producten up-to-date te houden.

Focus niet enkel op verkopen, adviseer ook

Wek vertrouwen door het aanbieden van advies aan potentiële klanten.  Pure focus op verkoop werkt minder dan het opbouwen van vertrouwen.   Mensen die je vertrouwen en die geloven in je expertise zullen sneller bij je kopen.  Blijf hier voldoende aandacht aan besteden.

Zorg dat het er goed uit ziet.

De eerste indruk is uitermate belangrijk, zorg voor een mooie webshop.  Denk voldoende na over het overbrengen van je verhaal en zorg dat dit terug te vinden is in het ontwerp van je webshop.  Laat je bijstaan door experten op dit vlak, dit zal het verschil maken.  Wij hebben verschillende partijen die ons hier in bijstaan.

Denk na over je prijsmodel

Meer dan ooit kunnen mensen prijzen met elkaar vergelijken, denk goed na over je prijsmodel op je webshopMisschien is het beter je marge wat lager te houden maar hierdoor het vertrouwen van de koper te winnen die waarschijnlijk bij een volgende aankoop terug aan jou zal denken.
Zorg voor gratis verzendkosten zodat dit geen extra drempel is om over te gaan tot een aankoop.

Denk na over de koopervaring

Stel de onaangename zaken van een aankoop zo lang mogelijk uit, of vermijd ze zelfs.   Het betalen van de aankopen is iets dat nodig is natuurlijk, maar denk er over na hoe je dit zo aangenaam mogelijk kunt maken.  Er wordt vaak het principe van “achteraf betalen” toegepast door webshop zodat je koper niet geconfronteerd wordt met het betaalproces tijdens de aankoop.  Dit blijkt een heel succesvolle insteek te zijn.

Als je kiest voor directe betaling zorg dan ook dat dit zo aangenaam mogelijk blijft.  Kies de juiste betaal aanbieder en de juiste betalingsmethodes afgestemd op jou doelpubliek.  Er zijn al methodes die het mogelijk maken om heel eenvoudig via je smartphone te betalen.

Zorg voor https

Je website voorzien van een ssl certificaat, die ervoor zorgt dat je adres start met https:// , zorgt voor vertrouwen bij potentiële klanten.  Een bezoeker ziet meteen een groene adresbalk

Zorg dat je de beste bent

Mensen vinden een bepaald product tegenwoordig op verschillende webshops. Zorg ervoor dat ze dit product bij jou bestellen door de beste service aan te bieden, gratis verzendkosten, snelle levertermijn, eenvoudig retourbeleid of een tijdelijke promotie. Je zal de klant moeten overtuigen dat je beter bent. Verzorg een leuke blog, post video’s op social media, geef de mensen korting indien ze het product sharen,…

Heb geduld en werk hard

Je zal niet meteen mogen verwachten dat je webshop al na 2 maanden grote verkoopcijfers haalt.  Investeer voldoende tijd in het promoten van je shop en blijf er energie instoppen.  Geef het zeker niet op, je mag niet vergeten dat een webshop net als een fysieke winkel de nodige inspanningen vergt naar promotie en blijvend innoveren.  Niets gaan vanzelf.

Denk multichannel

Trek alle registers open en denk na over hoe je potentiële klanten met je in aanraking zullen komen.  Dat kan via je fysieke winkel zijn, via een smartphone, via een computer, via social media.  Denk goed na over alle kanalen op elkaar af te stemmen.

Kom gerust eens luisteren!

Heb je ook ideeën maar wil je die eens komen bespreken?   Aarzel zeker niet ons te contacteren, we staan je graag te woord.

Geschreven op 11 juli 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Webshops die verkopen
 • Een oplossing voor al jouw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website