Integreer Google maps in je automatisatie...

Google Maps is een heel gekende online tool waarmee iedereen wel eens een locatie opzoekt of een route instelt. Maar wist je dat je deze toepassing perfect kan zakelijk integreren in je eigen software ?

Plan je route op een visuele manier

Het opstellen van een route planning voor je chauffeurs is een heel tijdrovend proces. Je kan dit eigenlijk perfect eenvoudiger aanpakken door dit proces deels te automatiseren.

Een voorbeeld van een use-case is bijvoorbeeld een chauffeur die op een dag verschillende leveringen moet doen in een door jou vooraf bepaalde volgorde. Het administratieve systeem toont welke leveringen moeten worden gedaan en jij bepaalt de volgorde door adressen aan te klikken. Vervolgens worden de leveringslocaties op een kaart weergegeven en kan je zien welke plaatsen de chauffeur moet beleveren. Door op de bolletjes te klikken kan je de volgorde wijzigen.

het aanklikken van de te beleveren plaatsen

Stuur je route door naar een GPS

Na het uitstippelen van de route voor de chauffeur, kan je met één druk op de knop de route doorsturen naar jouw GPS-applicatie. Dit kan in Google Maps op je smartphone, maar ook naar andere GPS-toepassingen.

stuur je route door naar google maps

Zoek nabijgelegen klanten

Een handige functie van Google Maps is het vinden van nabijgelegen adressen. Stel dat je een klant bezoekt en je afspraak korter duurt dan verwacht, dan kun je je software vragen welke klanten er nog in de buurt zijn. Zo kun je veel reistijd besparen door je bezoeken te groeperen. Je kunt zelfs selecteren welke klanten je in welke volgorde wilt bezoeken en de route direct naar je gps-applicatie sturen.

Heb je ook interesse in een integratie?

Misschien heb je zelf een bepaalde use-case waarvan je de mogelijke integratie met google maps wil laten onderzoeken? Kom gerust langs en we bekijken samen vrijblijvend je case.

Geschreven op 3 juli 2019 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op jouw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website