Integreer Google maps in je automatisatie...

Google Maps is een heel gekende online tool waarmee iedereen wel eens een locatie opzoekt of een route instelt. Maar wist je dat je deze toepassing perfect kan zakelijk integreren in je eigen software ?

Plan je route op een visuele manier

Het opstellen van een route planning voor je chauffeurs is een heel tijdrovend proces. Je kan dit eigenlijk perfect eenvoudiger aanpakken door dit proces deels te automatiseren.

Een use-case is bv. een chauffeur die verschillende leveringen moet doen op een dag in een door jou vooropgestelde volgorde. Het administratief systeem toont je welke leveringen moeten gebeuren , jij kiest de volgorde. Door het aanklikken van de adressen worden de leverplaatsen aangeduid op een kaart en kan je zien welke plaatsen de chauffeur moet gaan beleveren. Door op de bolletjes te klikken kan je de volgorde veranderen.

het aanklikken van de te beleveren plaatsen

Stuur je route door naar een gps

Na het uitstippelen van de route voor de chauffeur kan je met 1 druk op de knop de route doorsturen naar je gps applicatie. Dit kan in Google Maps op je smartphone maar ook naar andere gps toepassingen.

stuur je route door naar google maps

Vind je nabijgelegen klanten

Een andere leuke mogelijkheid met Google Maps is het vinden van nabijgelegen adressen. Stel dat je een klant bezoekt en je geplande meeting minder lang duurt dan gedacht dan kan je uw software vragen welke klanten er nog in de buurt zijn. Zo kan je veel reistijd besparen door uw bezoeken gegroepeerd te gaan doen. Hier kan je ook aanklikken wie je wil bezoeken in welke volgorde en de route naar je gps doorsturen.

Heb je ook interesse in een integratie ?

Misschien heb je zelf een bepaalde use-case waarvan je de mogelijke integratie met google maps wil laten onderzoeken ? Kom gerust langs en we bekijken samen vrijblijvend je case.

Geschreven op 3 juli 2019 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op uw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot u tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website