Het belang van https voor je website...

Wat is het verschil tussen http en https ?

Vroeger werkten alle sites over het http protocol.  Het http protocol is het protocol waarover alle website verkeer verloopt via een niet beveiligde verbinding.  Dit wil zeggen dat de communicatie tussen uw browser en de webserver op een niet geëncrypteerde wijze verloopt.  Dus als iemand dit verkeer kan afluisteren dan beschikt deze over de informatie die over deze verbinding verstuurd wordt.  Dit lijkt je misschien niet zo een probleem, tot je natuurlijk persoonlijke informatie begint door te sturen via formulieren.

Wat is er nodig om https tot stand te brengen

Om je website te voorzien van een beveiligde verbinding – een https verbinding – heb je een ssl certificaat nodig.  Dit certificaat staat in voor het versleutelen van je verbinding en stelt je browser in staat om te verifiëren dat de site waartoe je naartoe surft daadwerkelijk de site is waarnaar je denkt te zoeken, dit via organisatie validatie.

Wat moet dit kosten ?

Er bestaan verschillende soorten certificaten met elk hun prijs.  Wil je meerdere subdomeinen bvb shop.uwdomein.be en www.uwdomein.be beveiligen met 1 certificaat dan zal dat een andere prijs hebben dan mocht je verschillende certificaten gebruiken.  Organisatie validatie (de duurste optie), daadwerkelijk in je ssl certificaat opnemen wie je bent heeft tevens een aparte prijs, maar hiermee kan je je eindgebruiker garanderen dat de site die ze zien ook effectief toebehoort aan de organisatie die ze denken.  Dit soort validatie komt bv. altijd bij banken voor.

Wist je dat de grote internetspelers een organisatie opgericht hebben die gratis basis certificaten uitreikt , let’s encrypt noemt deze organisatie en kan eenvoudig ingesteld worden op je site.

Https beïnvloed je seo ranking

Google is een grote voorvechter in de kruistocht om het volledige internet op https te krijgen, daarom hebben ze besloten om de seo ranking van een https site hoger te quoteren dan een site die geen https heeft. 

Het is dus van heel groot belang om https op je site te voorzien zodat je hier niet voor afgestraft wordt door de zoekalgoritmes.

Geen https ? Dan vindt google chrome je site onveilig

Zoals Google reeds eerder dit jaar aankondigde zal hun eigen browser Google Chrome vanaf juli 2018 elke site zonder HTTPS-verbinding als onveilig markeren. Deze wijziging zal voor het eerst te zien zijn in Google Chrome versie 68

Als je ondanks de vele waarschuwingen nog steeds niet bent overgeschakeld op een HTTPS-verbinding is het nu hoog tijd om daar toch eens over na te gaan denken. Want anders krijgen je bezoekers straks links bovenaan in de adresbalk van hun browser een icoon met uitroepteken en de woorden “Niet veilig” te zien.

Wens je meer informatie ?

Aarzel zeker niet ons te contacteren, we helpen je graag verder bij de keuze van het juiste certificaat en stellen het graag voor jou in.

Geschreven op 29 augustus 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Websites die aan jouw noden voldoen
 • Een oplossing voor al je online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website