Google shopping en Facebook catalog...

We schetsen even wat het is

Je kent het vast wel, je wilt een nieuwe fiets kopen en gaat op zoek op het internet.  Je bezoekt een aantal sites om je degelijk te informeren en besluit je beslissing nog wat uit te stellen.  Wat later ga je naar Facebook en lijkt het wel alsof Facebook meegekeken heeft naar wat je allemaal opgezocht hebt, de advertenties van fietsen vliegen je om de oren.  Dit noemt remarketing (of retargeting).  De bedrijven die je hebt bezocht, betalen om ervoor te zorgen dat je blijft herinnerd worden aan die uitgestelde aankoop, om zo de kans te vergroten dat je alsnog bij hen terugkeert om de aankoop te doen.

Op Google is er een tabblad dat volledig is toegewijd aan winkelen, waar je producten kunt zoeken alsof het de productcatalogus van Google is en door kunt klikken naar een specifieke handelaar.

Maar hoe werkt dit eigenlijk?

Door het aanmelden van je catalogus op Facebook en Google en hier advertenties aan te koppelen, zijn beide platformen in staat om jouw producten te visualiseren. Technisch gezien is de eenvoudigste manier voor jou als handelaar om een XML-bestand aan te bieden aan de platformen. Dit XML-bestand moet in een specifiek formaat zijn, namelijk een ATOM XML. Dit XML-bestand moet aan een aantal eisen voldoen. In ons e-commerceplatform Inflecto is deze XML standaard voorzien, zodat je er meteen mee aan de slag kunt.

Wat kost het?

Het visualiseren van uw producten op beide platformen werkt via advertenties.  Je kan zelf specifiëren hoeveel je hier wenst aan te besteden.  Natuurlijk zal een hoger budget voor een betere zichtbaarheid zorgen.

Wens je hier meer informatie over

Aarzel zeker niet ons te contacteren, Steven kan je hier meer over vertellen.

Geschreven op 12 september 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Webshops die verkopen
 • Een oplossing voor al jouw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website