Google shopping en Facebook catalog...

We schetsen even wat het is

Je kent het vast wel, je wil een nieuwe fiets kopen en gaat op zoek op het internet.  Je komt langs een aantal sites om je degelijk te informeren en besluit je beslissing nog wat uit te stellen.  Wat later ga je naar Facebook en het is alsof Facebook meegekeken heeft naar wat je allemaal opgezocht hebt , de advertenties van fietsen vliegen je om de oren.  Dit noemt remarketing ( of retargeting ).  De bedrijven die je bezocht hebben betalen om ervoor te zorgen dat je blijf herinnerd worden aan die uitgesteld aankoop , om zo de kans te vergroten dat je alsnog bij hen terugkeert om die aankoop te doen.

In Google is er een tabblad volledig toegewijd aan shopping, zo kan je producten opzoeken als zou de productcatalogus van Google zijn en doorklikken naar een specifieke handelaar.

Hoe werkt dit 

Door het aanmelden van je catalogus op Facebook en Google, en hieraan advertenties te linken zij beide platformen in staat uw producten te gaan visualiseren.  Technisch is de eenvoudigste manier voor u als handelaar om een xml aan te bieden aan de platformen.  Deze xml moet via een specifiek formaat zijn , een atom xml.  Deze xml moet aan een aantal eisen voldoen.  In ons e-commerce platform Inflecto is deze xml standaard voorzien, dus je kan er meteen mee aan de slag.

Wat kost het 

Het visualiseren van uw producten op beide platformen werkt via advertenties.  Je kan zelf specifiëren hoeveel je hier wenst aan te besteden.  Natuurlijk zal een hoger budget voor een betere zichtbaarheid zorgen.

Wens je hier meer informatie over

Aarzel zeker niet ons te contacteren, Steven kan je hier meer over vertellen.

Geschreven op 12 september 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Webshops die verkopen
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot u tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website