Factureren aan de overheid met UBL...

Verplicht sinds begin 2017

Overheden verplichten e-facturatie in het kader van de Europese Richtlijn 2014/55/EU. De Vlaamse overheid vraagt e-facturen van haar leveranciers voor alle opdrachten sinds 1 januari2017. Deze verplichting is voor jou als bedrijf een opportuniteit. Maak hier gebruik van om je hele facturatieproces te digitaliseren en zo een belangrijke stap naar verdere digitalisering te zetten.

Is jou bedrijf hier klaar voor ?

Heel wat bedrijven kunnen hun facturen reeds digitaal doorsturen in de vorm van een pdf bestand. De overheid heeft echter hogere vereisten. Ze vragen een gestructureerd formaat die universeel is. Door een universeel formaat te hanteren is de factuur makkelijker te verwerken.

Dus het sturen van een pdf bestand is niet langer voldoende, je moet dit gestrucureerd formaat aanbieden of je factuur wordt geweigerd.

Niet enkel nuttig voor de overheid

De overheid verplicht het, maar wist je dat het heel handig zou zijn mocht iedereen dit universeel formaat gebruiken. Facturatie pakketten en boekhoudpakketten zouden perfect met elkaar kunnen spreken. Er zou geen nood meer zijn aan maatwerk export formaten om tweewegs communicatie te gaan doen. Iedereen zou er baat bij hebben.

UBL als standaard

De overheid aanvaard inkomende facturen via peppol UBL bestanden. Dit zijn XML bestanden volgens een vooraf bepaald formaat opgemaakt. Het UBL bestand zorgt dat alle boekhoudpakketten en financiële software in staat is om uw factuur in te lezen.

Heb je ook interesse in facturatie via UBL

Beschik je nog niet over UBL in je facturatie software en heb je hier interesse in? Aarzel niet ons te contacteren voor een vrijblijvende brainstorm over hoe dit probleem aan te pakken.

Wij kunnen je onze standaard oplossing Scribo aanbieden als alternatief of samen bekijken hoe UBL uit te werken via maatwerk.

Geschreven op 6 september 2019 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op uw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot u tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website