Factureren aan de overheid met UBL...

Verplicht sinds begin 2017

De overheid heeft in het kader van de Europese Richtlijn 2014/55/EU besloten dat e-facturatie verplicht is. Sinds 1 januari 2017 vraagt de Vlaamse overheid e-facturen van haar leveranciers voor alle opdrachten. Deze verplichting biedt jou als bedrijf een kans om te profiteren. Maak gebruik van deze gelegenheid om jouw hele facturatieproces te digitaliseren en zet zo een belangrijke stap in de richting van verdere digitalisering.

Is jou bedrijf hier klaar voor ?

Veel bedrijven kunnen hun facturen al digitaal versturen in de vorm van een PDF-bestand. Echter, de overheid stelt hogere eisen en vraagt om een gestructureerd formaat dat universeel is. Het gebruik van een universeel formaat vergemakkelijkt de verwerking van de factuur. Daarom is het niet langer voldoende om een PDF-bestand te sturen en moet je een gestructureerd formaat aanbieden. Als je dit niet doet, kan jouw factuur worden geweigerd.

Niet enkel nuttig voor de overheid

De overheid maakt het verplicht, maar wist je dat het ook zeer nuttig zou zijn als iedereen dit universele formaat zou gebruiken? Facturatie- en boekhoudpakketten zouden perfect met elkaar kunnen communiceren zonder dat er maatwerk-exportformaten nodig zijn voor tweerichtingsverkeer. Dit zou voor iedereen voordelig zijn.

UBL als standaard

De overheid accepteert inkomende facturen via peppol UBL-bestanden, dit zijn XML-bestanden die zijn opgemaakt volgens een vooraf bepaald formaat. Door het gebruik van UBL-bestanden kunnen alle boekhoudpakketten en financiële software de factuur probleemloos inlezen.

Heb je ook interesse in facturatie via UBL

Beschik je nog niet over UBL in je facturatiesoftware en ben je hierin geïnteresseerd? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend brainstormgesprek over hoe je dit kunt aanpakken. We kunnen je onze standaardoplossing Scribo aanbieden als alternatief of samen met jou bekijken hoe UBL via maatwerk kan worden uitgewerkt.

Geschreven op 6 september 2019 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op jouw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website