Een bedrijfspagina op Facebook of een website...

Het internet biedt tal van mogelijkheden, van sociale bedrijfspagina’s op Facebook en LinkedIn tot volledig uitgeruste websites. Maar waar besteed je je energie aan?

Facebook is gebruiksvriendelijk

Facebook is een bekend en toegankelijk platform. Het is een goede plek om informatie te delen en je kunt een groot potentieel publiek bereiken zonder advertentiekosten te betalen. Bovendien is het heel eenvoudig om zelf een bedrijfspagina aan te maken, zelfs zonder technische kennis.

Facebook is niet optimaal voor SEO

Het is echter belangrijk om te beseffen dat Facebook zelf de structuur van je pagina bepaalt en dat je hierdoor minder goed scoort in zoekmachines dan met een eigen website. Bovendien worden de Facebook-algoritmen steeds strenger voor bedrijfspagina’s en zul je zonder advertenties veel minder goed scoren dan je zou denken.

De voordelen van een website

Een goed uitgeruste website zal sowieso beter scoren in zoekmachines dan je Facebook-pagina. De website-ontwerper kan zelf de structuur van de aangeboden informatie kiezen en deze gericht aanbieden aan de zoekalgoritmen. Daarnaast kun je met een website kiezen voor een eigen ontwerp en identiteit, wat ervoor zorgt dat je origineler uit de hoek komt dan met een standaard Facebook-pagina die sterk lijkt op die van je concurrenten.

Een eigen website straalt ook vertrouwen uit. Bezoekers krijgen meteen het gevoel dat ze te maken hebben met een bedrijf dat serieus bezig is met de presentatie van hun bedrijf en dat hen zo goed mogelijk wil informeren.

Kies voor de mix, met je website als focus

Natuurlijk is elke vorm van reclame meegenomen, dus het is belangrijk om je Facebook bedrijfspagina up-to-date te houden. Maar zie deze pagina als een gids naar je website. Je bedrijfswebsite moet het uiteindelijke doel zijn van al je communicatie. Dit stelt je in staat om je marketingacties te meten. Zo kun je met tools zoals Google Analytics perfect de instroom van bezoekers meten en gemakkelijk zien welke bezoekers via Facebook of een mailing naar je website komen.

Geschreven op 10 oktober 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Websites die aan jouw noden voldoen
 • Een oplossing voor al je online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website