Duizenden sites gehacked...

Duizenden sites die gemaakt zijn met WordPress zijn gehackt. Volgens het beveiligingsbedrijf Sucuri gebruiken de hackers de sites om malware te verspreiden. Volgens het Amerikaanse concern zijn zo’n 6.000 sites besmet.

De aanvallen op de sites begonnen zo’n twee weken geleden. Het lijkt erop dat cybercriminelen gebruikmaken van beveiligingslekken in WordPress-plugins.  Via het lek plaatsen de hackers een code op de site. Die zorgt ervoor dat bezoekers van de site malware downloaden die gebruikmaakt van lekken in toepassingen als Flash en Internet Explorer.

De hackers slaan vooral toe op sites waarvan de eigenaren WordPress of hun plugins niet hebben bijgewerkt naar de laatste versie. Volgens Sucuri vergeten veel gebruikers dat te doen.

Dit onderstreept nogmaals het belang van een goed onderhoudscontract op uw website, deze dienstverleningen bieden wij aan via asite.

bron : hln.be

Geschreven op 22 september 2015 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Websites die aan jouw noden voldoen
 • Een oplossing voor al je online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website