Boost je website door goede seo...

Uiteraard wil iedereen de eerste staan in Google. SEO (zoekmachine optimalisatie) is een techniek waarbij je zelf als schrijver van de teksten op je website heel veel kan bijdragen.  Het is de eerste stap richting goede vindbaarheid, een gratis stap die je enkel tijd kost.  Laat je niet verleiden meteen over te gaan tot het plaatsen van advertenties, kijk eerst welke impact SEO heeft op je site, je zou wel eens versteld kunnen staan.

We geven je een aantal tips.

Kies een goede pagina titel en subtitels

Zorg voor een goede pagina titel.  De titel verschijnt in de korte inhoud van google (als je geen energie steekt in je meta tags) en stukken ervan zullen vet weergeven worden als iemand op deze woorden zoekt.  Je zal dus beter opvallen.

Gebruik zeker kopteksten (H1, H2, H3) , zoekmachines zien de woorden in de kopteksten als belangrijke woorden en gaat de zoekscore hiernaar aanpassen.  Als je goede titels schrijft waarin je de nodige aandacht schenkt voor de zoektermen waarop je gevonden wil worden dan zal je beter scoren.

Zorg voor een goede URL en boost je SEO

Zorg ervoor dat zoektermen in je url staan.  Dat kan je doen door het maken van een goede slug, het stuk na je url bv. https://www.deltasolutions.be/boost-je-website-door-goede-seo .  Als je url je zoekwoorden bevat zal je zowieso al beter scoren dan dat je /1 als url gebruikt.

Zorg voor HTTPS

Er is een heuse HTTPS-revolutie aan de hang, ondersteund door de echt grote spelers in de internetwereld.  Die zijn ervan overtuigd iedere website op HTTPS te krijgen en de zoekmachines zoals Google onderstrepen dit nog extra. Ze hebben aangekondigd dat ze binnenkort hun algoritmes zullen aanpassen, zodat websites zonder HTTPS als onveilig worden beschouwd en lager zullen scoren.

Schrijf teksten met body

Het is een must je website van voldoende tekst te voorzien.  Het heeft je site de nodige body en draai het of keer het zoals je wil, zoekmachines eten enkel letters.  Hoe meer tekst je website bevat hoe lekkerder google je site gaat vinden.  Zorg wel voor relevante tekst, teksten die steek houden.  In het verleden is er heel vaak misbruik gemaakt van ellenlange teksten met massaal veel zoekwoorden (blackhat-seo), en daarom zijn de logaritmes van de zoekmachines hieraan aangepast.

Zorg voor linkbuilding

Crawlers (de machines die de database van een zoekmachine opbouwen) vinden niets leuker dan het kunnen volgen van linken, ze volgen link na link en indexeren alles dat ze op hun weg tegenkomen (na het toepassen van hun algoritme).  Het is daarom heel belangrijk om linken te leggen in je artikels, liefst zelfs naar je eigen site want dan gaat de zoekrobot heel je site doorspitten en werk je zo een beter SEO in de hand.

Gebruik tools die je ondersteunen

Er bestaan tools die je kunnen ondersteunen in het schrijven van SEO vriendelijke teksten, Yoast is hier een gekend voorbeeld van.  De tool geeft je tips waaraan de nodige aandacht te besteden en geeft je een score.

Schrijf meta tags

Mega tags zijn een stuk code bovenaan je website die heel specifiek bedoeld is voor zoekcrawlers die je site passeren.  Deze termen zijn de suiker van je website code en die gaan de crawlers als eerste binnenspelen, de ideale boost dus.  Maak ze echter nuttig en relevant want er is al zoveel misbruik van gemaakt dat de algoritmes niet altijd meer geloven wat hierin staat.

Geschreven op 4 juli 2018 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Websites die aan jouw noden voldoen
 • Een oplossing voor al je online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website