Belg koopt massaal online...

De Belgen hebben in de eerste drie maanden van 2015 voor 2,1 miljard euro ruim 20 miljoen aankopen online gedaan. Dat blijkt uit de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek in opdracht van BeCommerce, de Belgische vereniging van bedrijven actief in de e-commerce, met steun van PostNL, Google en Worldline.

De Belgen deden voor 2,1 miljard euro ruim 20 miljoen aankopen. De onlinemarkt is daarmee goed voor 14 procent van alle bestedingen in België in het eerste kwartaal. Volgens BeCommerce is de Belgische e-commerce goed op weg om in 2015 de kaap van 7 miljard euro te ronden.

“Het actieve gebruik van internet voor allerlei doeleinden, het groeiende online-aanbod en het toegenomen vertrouwen in het winkelen op het internet, resulteren in meer en meer Belgen die het onlinewinkelen willen ontdekken”, zegt BeCommerce. Het is de eerste keer dat de BeCommerce Market Monitor wordt gepubliceerd. Het is de bedoeling om dat voortaan ieder kwartaal te doen.

Van alle verkochte diensten in het eerste kwartaal in België -vliegtuigtickets en accommodatie bijvoorbeeld- is zestig procent online aangekocht. Van alle verkochte producten is slechts vijf procent online aangekocht.

( bron : deredactie.be )

Geschreven op 6 juni 2015 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Webshops die verkopen
 • Een oplossing voor al jouw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website