Automatiseer je betalingen via Coda en Codabox...

Opvolgen van betalingen is omslachtig

Vind je het opvolgen van je betalingen een hels werk ? Je bent niet alleen, wij hebben ook leukere dingen te doen. We spreken hier over het bijhouden van welke uitgaande facturen betaald zijn en welke inkomende facturen je zelf nog moet betalen.

Het gebeurt nog heel veel met een opschrift ‘betaald’. Dit met een stempel of een balpen op de papieren factuur. Het is totaal onoverzichtelijk welk openstaand saldo je nog hebt. Totaal onoverzichtelijk welke uitgaven er aankomen en welke inkomsten je nog mag verwachten.

Een strategische beperking voor je bedrijf

Het niet opvolgen van de facturen beperkt veel bedrijven in het doen van investeringen. Dit doordat er geen financiële planning is.

Bij de ondernemers die het risico niet vrezen komt het omgekeerde ook voor, er worden aankopen gedaan die eigenlijk niet zo goed in de budgetplanning passen. Dit gebeurt vaak op gevoel, het buikgevoel, maar dat kan wel eens zuur opbreken.

Automatiseer door digitale facturatie

De eerste stap in het automatiseren van dit proces is het bijhouden van een volledig digitale facturatie. We spreken hier over zowel inkomende als uitgaande facturen. Door het bijhouden van de betaalstatus kan je via deze manier al perfect weten welke uitgaven je nog te doen staan en welke inkomsten je mag verwachten.

Betaalstatus opvolgen voor jouw klant

Zit je met uitgaande facturen waarvan de betaling lang op zich laat wachten ? Met je facturatie software kan je eenvoudig een herinnering sturen. Vaak worstelt je klant zelf ook met het probleem van de betalingsopvolging. Die herinnering is vaak een welgekomen hulp voor je klant.

Wij zien alvast dat het versturen van een herinnering heel veel impact heeft en zorgt voor vlottere betaaltermijnen.

Automatiseer de betaalstatus via Coda

Wat is Coda hoor ik je denken ? Wel … Coda is een gestructureerd bestand waarin alle transacties van je bankrekening vervat zitten. Elke bank kan je Coda bestanden aanleveren. Dit bestand bevat zowel de inkomende als de uitgaande transacties. Het ideaal hulpmiddel om af te toesten in je facturatie software. De Coda bestanden kunnen gedownload worden in je online bank platform.

Als jouw facturatie software Coda ondersteunt dan kan je er meteen mee van start gaan en de bestanden inladen in de software. Via gestructureerde mededelingen zullen je facturen afgepunt worden als betaald en hoef je dit niet meer manueel te doen.

Automatiseer via Codabox

Wens je het manueel proces van het inladen van Coda bestanden niet te doen dan kan je nog een stapje verder gaan.

Via een api koppeling met Codabox is het mogelijk om de Coda bestanden automatisch binnen te halen. Zo kan in je facturatie software de afboeking automatisch gebeuren. Dit gebeurt op basis van de mededelingen bij de betalingen.

Waar kunnen wij jou in helpen ?

Heb je interesse om je facturatie proces te digitaliseren ? Bekijk zeker Scribo eens, het kan alle bovengenoemde werk voor je uit handen nemen.

Heb je een bestaand pakket en wil je een integratie met coda bestanden of codabox ? Kom zeker eens met ons spreken, we helpen je graag verder.

Geschreven op 20 september 2019 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op uw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot u tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website