20 jaar PHP...

PHP is een veelgebruikte server-side programmeertaal voor webontwikkeling. Het is ontworpen om dynamische webpagina’s te produceren, inhoud te creëren, gegevens te verwerken en te communiceren met databases. PHP wordt vaak gebruikt in combinatie met HTML, CSS en JavaScript om dynamische websites en webapplicaties te bouwen. PHP kan worden uitgevoerd op verschillende besturingssystemen, zoals Windows, Linux en macOS, en wordt ondersteund door de meeste webhosts. PHP is een open-source taal, wat betekent dat het gratis beschikbaar is en de code kan worden aangepast en aangepast door de ontwikkelaarsgemeenschap.

Twintig jaar geleden kwam Rasmus Lerdorf op het idee een taal te ontwerpen die we nu kennen als PHP. Sindsdien veranderde het internet in een sneltempo … dank u Rasmus ..

Voor wie benieuwd is naar Rasmus…

Rasmus Lerdorf is een Deens-Canadese programmeur en software-ingenieur, geboren op 22 november 1968 in Qeqertarsuaq, Groenland. Hij is vooral bekend als de maker van de programmeertaal PHP (Personal Home Page), die hij in 1994 ontwikkelde om dynamische webpagina’s te genereren. Lerdorf is ook betrokken geweest bij andere open source projecten en heeft gewerkt voor bedrijven als Yahoo! en Etsy. Hij wordt beschouwd als een belangrijke figuur in de ontwikkeling van webtechnologieën.

Geschreven op 9 juni 2015 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op jouw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot je tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website