De app is dood, leve de app !...

De apps en hun betreffende stores zijn uiteraard niet echt dood , maar ze worden wel bedreigd. En wel hierdoor … De PWA

PeeWeeWa ?

Een PWA is een progressieve web applicatie. Het is een volledig in html gebouwde applicatie die via een webbrowser bereikbaar is. Dit moet over een https verbindingen gebeuren, dus veilig. Tevens gebruikt een PWA tal van functies van je smartphone. De applicatie kan op het home scherm van je smartphone gezet worden en ziet er verder echt als een app uit.

Waarom dan een PWA bouwen in plaats van een app hoor ik je denken ?

Wel om deze redenen.

Sneller te ontwikkelen

Aangezien een PWA een webapplicatie is blijf je in het domein van de pure web ontwikkeling. En een van de grote voordelen van een webapplicatie is dat die 100% cross platform is. Zo moet er maar 1 applicatie ontwikkeld worden en kan deze draaien op zowel Ios en Android. Voorheen moest er per platform een aparte applicatie ontwikkeld worden.

Responsive

Uw PWA kan perfect een uitbreiding zijn van je huidige webapplicatie. Dit kan via responsive design en media queries ( technische termen waar je niet moet van wakker liggen, wij zorgen daar voor ).

Dit houdt in dat we er kunnen voor zorgen dat dezelfde inhoud op een andere manier voorgesteld wordt naargelang het scherm waarop het bekeken wordt. Zo zijn al je administratieve toepassingen ( webapplicatie en smartphone app ) perfect op elkaar afgestemd en is de codebasis transparant en voor alle toepassingen gelijk.

Bereikbaarheid

een PWA is een webapplicatie als een andere. Deze is dus ook ( indien gewenst ) vindbaar via zoekmachines waardoor je door goede seo een groot potentieel aan gebruikers hebt.

Installeerbaar

De applicatie kan op het homescherm van je smartphone gezet worden. Eens ‘geinstalleerd’ ( want het is geen echt installatie proces ) zie je een icoon op je homescherm alsof het een app is. Als je de app opent merk je ook niet dat het eigenlijk een webapplicatie is. Dit wordt mogelijk gemaakt door nieuwe webstandaarden.

Makkelijk naar te linken

Een van de voordelen van de PWA is dat je er gemakkelijk een link kan naar leggen, het is heel erg deelbaar op allerlei platformen. Je deelt de url er naartoe en klaar is kees.

Altijd up to date

Een klassieke app is niet altijd up to date bij je gebruiker. Bij een PWA is dat probleem helemaal van de baan. Elke gebruiker van je app ziet altijd de allerlaaste versie.

Altijd veilig

Aangezien een van de vereisten van een PWA is dat het over https moet werken zijn je gebruikers altijd zeker van een beveiligde verbinding.

Geschreven op 19 juni 2019 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. DeĀ technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

    Kom praten over uw project !

    Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

    Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website