Automatische document controle...

Het automatiseren van taken kan je tijd sparen , veel tijd sparen. Taken waar er vaak manuele en tijdrovende controle voor nodig is kunnen door een stukje software vele malen sneller uitgevoerd worden. We spreken hier natuurlijk niet over de taken waar de nodige interpretatie nodig is , maar de eenvoudige repetitieve taken laat je beter uitvoeren door een computer. Zo kan jij ( of uw medewerkers ) zich concentreren op de taken waar je als mens een grote meerwaarde biedt.

We gaan even in de context van een print omgeving. Documenten komen binnen en moeten uitgeprint en geniet worden.

Orientatie van pagina’s controleren

Het kan soms nuttig zijn te weten wat de oriëntatie van een document is. Stel , je wil een nietje slaan in een document dan moet je bij het printen weten waar het nietje moet gepositioneerd zijn. Bij een staand document is dat linksboven , maar bij een liggend document zal dat linksonder zijn.

Hiervoor is het handig geautomatiseerd de oriëntatie van een document te detecteren zodat je bewust gemaakt wordt van afwijkingen in een document flow.

Aantal pagina’s in een document controleren

Het kan zijn dat de afhandeling van je opdrachten sterk pagina georiënteerd is , dus dat het nazien van het aantal doorgestuurde pagina’s van groot belang is voor facturatie. Dan is het beter niet te vertrouwen op het aantal door de gebruiker aangegeven pagina’s maar doe je beter een controle. Een tijdrovende controle , tenzij je deze taak overlaat aan software. Software zal in minder dan een seconde je kunnen vertellen hoeveel pagina’s een document telt. Een grote tijdswinst , en bovendien een beperking van de foutenlast.

Detectie van kleuren

De gebruiker heeft je misschien verteld dat het document in kleur geprint moet worden , maar misschien zit er helemaal geen kleur in het document en kan je toch een zwart wit opdracht doorsturen in plaats van een duurdere kleuren klik. Dit kan eenvoudig gedetecteerd worden door software.

Nog tal van automatisatie mogelijk, kom erover praten

Er zijn tal van grafische en document georiënteerde automatisaties mogelijk , denk zelf eens na waar je veel manuele tijd in stopt en we zoeken voor je uit of je deze taak kan automatiseren. Geheel vrijblijvend !

Geschreven op 3 december 2020 door Dieter Coopman

Dieter staat mee in voor het uitzetten van de krijtlijnen binnen de verschillende eigen softwares. De technologische evoluties worden door hem op de voet gevolgd en doorgebriefd naar het team zodoende dat we steeds de beste applicaties kunnen aanbieden.


Waarom Delta Solutions?

 • Software, 100% op uw maat
 • Jarenlange ervaring
 • Een oplossing voor al uw online problemen
 • Eén aanspreekpartner
 • Correcte prijs/kwaliteit garantie
 • Wij werken tot u tevreden bent

  Kom praten over uw project !

  Heeft u nog vragen ? Aarzel niet ons te contacteren en we helpen u graag verder bij een kop koffie

  Door dit aanvinkvak aan te vinken ga je akkoord dat uw data opgeslagen en verwerkt wordt door deze website